Kinderen en de Field Spaniel

Over het algemeen gaan Fields uitstekend met kinderen om. Belangrijk is dat, als u zelf geen kinderen heeft, om de hond van pup af aan kennis te laten maken met (hele jonge) kinderen. Zowel de hond als het kind moeten leren met elkaar om te gaan. Probeer maar eens om u zelf te verplaatsten in de situatie van een klein kindje of in die van een puppy. Beiden zijn nog onvast in de motoriek, met onverwachte bewegingen en vreemde geluiden die verkeerd begrepen worden of angstaanjagend kunnen overkomen..

Als opvoeder en begeleider van kinderen en honden nemen wij een grote verantwoordelijkheid op onze schouders. Maar niets is leuker om te zien dan een Field Spaniel, die opgroeit met kinderen. Het is een onvermoeibaar speelkameraadje en wordt een goede vriend. Beiden moeten, ieder op hun beurt, tegen elkaar in bescherming genomen worden om aan hun rust toe te komen. In de praktijk betekent dit dat u de hond op zijn slaapplek legt (bijvoorbeeld in een bench) en het kind leert dat als de hond op zijn rustplaats is, hij deze ook echt met rust moet laten.

Zeker in het begin zal dat geen eenvoudige opgave zijn maar beide partijen zullen er wel bij varen en het zal de algehele rust in huis ten goede komen. Een over enthousiaste hond en kind zijn zeker aan het einde van de dag niet aanbevelenswaardig.

Contact

Mocht u nadere info wensen omtrent de vereniging of de Field Spaniel, dan kunt u een e-mail sturen aan:  info@fieldspaniel.nl

 

logo fscn

Op ontdekkingstocht

Op ontdekkingstocht

Kiekeboe

Kiekeboe

Aan de wandel

Aan de wandel