Gezondheid Field Spaniel

Het is bij de Field Spaniel niet anders dan bij de mens. Beiden kunnen van alles gaan mankeren. Toch is de Field Spaniel tot op heden een redelijk gezond ras. Al sinds de oprichting heeft de vereniging een fokreglement gehanteerd waarin eisen op gezondheidsgebied, welzijn van de ouderdieren en de pups omschreven staan.

Serieuze fokkers binnen de vereniging fokken met inachtname van het Verenigings Fokreglement dat door de leden is aangenomen op de ALV en goedgekeurd door de Raad van Beheer. Al deze voorzorgsmaatregelen nemen helaas niet weg dat er ook wel eens iets mis kan gaan. Natuurlijk is er wel eens een hond met minder goede heupen of ontstoken oren. Gelukkig is het wel zo dat tot op dit moment de Field Spaniel gevrijwaard is van, als erfelijk beschouwde, afwijkingen.

Bij de selectie van ouderdieren worden standaard de ogen en heupen onderzocht op erfelijke afwijkingen. De door de Raad van Beheer verstrekte HD en ECVO uitslagen worden gepubliceerd in het clubblad van de vereniging. Het spreekt voor zich dat de ouderdieren gezond moeten zijn maar óók dat het een vrolijke, vrije hond is met een normaal gedrag naar zowel mensen als honden. Een Field Spaniel wordt gemiddeld zo’n 12 jaar oud.

 

Contact

Mocht u nadere info wensen omtrent de vereniging of de Field Spaniel, dan kunt u een e-mail sturen aan:  info@fieldspaniel.nl

 

logo fscn

Op ontdekkingstocht

Op ontdekkingstocht

Kiekeboe

Kiekeboe

Aan de wandel

Aan de wandel